Colonia! Vackra synes och ett sjukhusbesök

Yes! Internet...

I Punta del este så fick jag höra att jag var dum som hoppade över Colonia, samtidigt personalen försökte få mig att inse att Colonia var en liten tråkig håla utan något att se. Men jag gav det en chans. Efter mitt senaste inlägg så gick jag ut för att kolla läget, men lämnade tyvärr kameran på hostelet. Det var precis innan solnedgången och bilar och vespor körde ner mot hamnen och parkerade för att se solnedgången tillsammans med sin käraste. Staden är väldigt liten, men fruktansvärt mysig och vacker. Överallt kryllar det med små mysiga restauranger, överallt runt kusten så fanns det små stränder och andra små platser där ungdomarna satt och hängde med sina gitarrer. Runt klipporna så samlades de äldre männen för att fiska i solnedgången och strax ovanför fanns det en parkeringsplats där bilar var uppradade precis som om det skulle visas en drive-in film alldeles strax. Längre upp på kullerstensgatorna körde det runt bilar och spelade hög musik och längs kanten på vägarna så parkerade dom en stund, öppnade bagageluckan och lät musiken gå medans dom sparkade en boll mellan varandra. Jag fortsatte mot den historiska staden. Runt muren och de gamla kanonerna var det fullt med Argentinska turister som gick runt och fotade och posade framför alla sevärdheter och överallt man gick så möttes man av trevliga människor som undrade om man kunde ta ett kort åt dom. Så fort jag tog fram kartan så var det någon vänlig själ som undrade vad jag letade efter och började förklara stadens historia. Kvällen var mysig och jag längtade till morgondagen då jag skulle få ta lite vackra foton.

Tyvärr så blev morgondagen (måndag) rätt förstörd p.g.a. att jag inte kunde ta det lugnt med spriten dagen efter. Med en stunds tjattrande och en del mysdrickande så råkade jag tappa flaskan, så att den landade vackert brevid den sovande tjejen i sängen under mig. Det var en minimal slurk kvar men det störde mig fruktansvärt mycket, så med fyra deciliter vodka i kroppen så skuttade jag iväg till närmaste mack och köpte mig en ny flaska. Här börjar minnet svartna och jag minns hur jag två minuter efter att jag lämnat macken började inse att jag hade bråttom tillbaka. Jag hade visst sörplat i mig halva flaskan och minns jag rätt så fortsatte jag att dricka.

08.00 vaknade jag upp på en madrass på ett golv av att någon sa åt mig att det var dax att gå. Jag ställde mig genast upp och började vingla iväg, tog en snabb titt bakåt och såg att det stod "hospitàl" på byggnaden jag gick ut ifrån. Personalen på hostellet fick sedan rycka i mig en hel del för att få mig att byta rum och jag lyckades inte komma utanför dörren förrän 15.30. Men under dagen hann jag med en massa vandrande, solande och lyckades ta fina kort på i stort sett allt jag tyckte var värt att se i staden och jag lyckades trycka i mig ett par burgare och runt fyra liter vatten utan att behöva gå på toa en enda gång på åtta timmar. Under solnedgången så skuttade jag ut med kameran i högsta hugg och lyckades ta ungefär två kort innan skiten slutade fungerar och nu går det endast att ta vita kort. Jag är väldigt irriterad och det kommer tydligen att krävas ett par dagar för att få den lagad, plus att det kommer att kosta satan. Dom säljer inte Casio här i Uruguay eftersom dom lätt går sönder. Jag gick sedan tillbaka i tid och gick och la mig runt 23-tiden och drömde för första gången på otroligt länge mardrömmar och kände hur min kropp verkligen har tagit stryk.

Jag vaknade i morse runt 9-tiden och var fortfarande sliten och hade lite svårt att koncentrera mig. Men så fort jag startat min frukost så träffade jag två stycken otroligt trevliga backpackers som fick mig att inse att min bloopers so far inte är så farliga. Jag har förlorat en flightbag, två kablar, en mobil telefon, min kamera har gått sönder, jag har lyckas glömma mitt bankomatkort i bankomaten (Vilket är väldigt vanligt här eftersom man måste trycka sig fram i en meny på spanska innan man får ut kortet, som man dessutom får ut sist av allt) Jag har träffat fem stycket hittills som lyckats med samma sak. För att fortsätta listan så har jag även lyckats slarva bort tre par nycklar och fått be personalen såga upp mitt hänglås alla tre gånger, jag har glömt min dator efter spanskalektionen, jag har glömt kameran på en restaurang och slutligen så har jag lyckats supa mig själv under bordet så att jag vaknat upp på sjukhuset. Men av någon anledning så verkar folks listor se ungefär likadana ut och jag känner mig lite bättre och rätt nöjd över att jag har en bra reseförsäkring.

Klockan är nu 21.00 och jag har hunnit med att ta en buss tillbaka till Montevideo, tagit bussen in till stan, fixat mitt bankomatkort, vandrat halvägs tillbaka till terminalen, men gett upp och tagit bussen den andra halvan. Väl här på terminalen så har jag råkat köpa en biljett till Rosario, men inte staden Rosario som jag hade tänkt mig till. Men som tur var så kom det en tjej och joggade i kapp mig och hjälpte mig att ändra biljetten och visade mig vart jag skulle senare. För 12 timmar sen hade jag ingen aning om vart jag skulle, men jag fann Rosario som en bra stad att starta i innan jag ger mig på den norra delen av Argentina. Väl här på terminalen så kommer jag endast att kunna ta mig till Buenos Aires innan 18.00 imorgon kväll. Så vilken terminal ska jag spendera natten på? Jag tror att det blir billigare att stanna här, men jag kommer iväg tidigare om jag hoppar på färjan till Buenos Aires nu. Just nu är jag glad att jag har hittat internet och att jag har iallafall runt 2,5 timmes batteritid. Möjligheten att det kommer upp bilder på facebook ikväll är stor och kanske kommer mina blogginlägg också börja smyckas med bilder och kanske någon lite film till och från. 21 timmar kvar tills avgång nu och jag ska leta mig fram till ett sätt att spendera tiden på.

Förlåt... /Aron


Kommentarer
Postat av: malin karlsson

god jul aron! hoppas du har det bra!

kram malin

2009-12-24 @ 14:03:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0