Pang! Strandad i Sao Paulo

Resan från Bjurholm till Umeå gick utmärkt, jag hade några värdefulla timmar innan jag flög ner till sthlm där jag sedan blev mött av min goda vän Daniel. Vistelsen på Arlanda var väldigt lugn och trygg och jag kom på flyget mot London i god tid. Väl på Heatrow så flög timmarna iväg och helt plötsligt medans jag satt och sipprade på ett glas Lagavulin så dök gaten B45 upp på skärmen och jag fick ta ett pendeltåg för att komma på rätt sida av terminal 5. Där slog det mig direkt att jag nog har använt min svenska klart för ett tag och jag hörde ett stort muller av Spanska, Portugisiska och lite Engelska välla över lokalen. Folk vara glada och stämningen kändes väldigt levande på något sätt. Väl inne på flyget så blev jag dirigerad till den nedre våningen av flyget och jag satt mig brevid ett äldre par från Holland. Jag kanske var en smula för babblig och och upplyft, men dom var väldigt trevliga och tiden flög iväg. Det fanns ett 20-tal filmer att välja mellan och kanske runt 30st serier och ungefär 50st musikalbum att lyssna på. Spriten var gratis, maten smakade helt ok och sätena var bekväma så jag somnade gott och vaknade lagom till frukosten. Men....
     När vi väl landat i Sao Paulo så blev vi åtsagda att sitta kvar i flyget och en hel radda konstiga snubbar kom inspringande i flyget och började rota runt. Tiden gick och vi hörde ingenting från någon om när flyget skulle gå och ca: 1 timme efter landning så hörde vi i högtalarna att någon som sa någonting om att vi skulle sitta kvar ca 25min och att flyget var inställt p.g.a. tekniska problem. Sen så gick flygvärdinnorna runt och delade ut något som det stod transit boardingpass på och dom ropad ut i högtalarna att bussarna kunde ta 45st åt gången. Ca: 30 min senare var jag ute ur flyget och inne i bussen. Folk pratade livligt med varandra och alla försökte få någon sorts information av varandra, men ingen visste något. Därefter blev vi avsläppta och dumpade inne vid bagageupphämtningen och då jag såg min väska på bandet så gick jag och hämtade ett gäng av de som suttit på flyget och vi gick och hämtade ut vårat bagage. Det var ungefär här allting började kännas som en sorts dokusåpa. Vi bildade grupper och bestämde oss för att hålla ihop och alla försökte febrilt att ta reda på mer information. Tiden gick och ingenting hände på ungefär 30min innan det kom en kille med gulväst och började skrika efter alla med boardingpass. Alla följde honom, vi hamnade på olika bussar och nu sitter vi alla här på ett väldigt fint hotell i Brasilien och väntar på yttligare information.
    Brasilien är vackert, hotellet är väldigt fint, jag har ett eget dubbelrum, hotellet har en helt ok pool att hänga runt och lunchbuffèn var gratis för oss strandade. Jag har träffat en hel del trevliga resenärer från alla möjliga olika europeiska länder, Irland, Tyskland, Spanien, Portugal o.s.v. och sen även en svensk tjej som jag just nu lämnade ute vid polen för att gå in och uppdatera er mina kära läsare. Så jag lider inte precis, men att inte veta nånting äter verkligen upp mig. Nu är vi ett gäng som vill åka in till stan, men innan vi har fått någon information så kan vi inte lämna hotellet. Stämningen är lite kufisk och det man hör nu är mest rykten och saker som bara är resultatet av någon sorts viskningslek. Jag har inte förlorat särskilt mycket, en natt på milhouse hostel och min transfer dit. Men det finns folk här som bokat anslutningsflyg, gruppresor och vissa som bara skulle möta upp vänner som dom nu inte får tag på.

Klockan är 14.50 lokal tid och temperaturen ligger på säkert över 30grader. Det är rätt molnigt vilket mest är rätt skönt och stämningen är rätt lugn just nu och folk har funnits sig i att bara sitta och vänta, vissa läser böcker, vissa solar, vissa badar och en hel del ligger nog uppe på rummet och får sig lite sömn. Jag kommer att fortsätta hänga runt vid polen och runt lobbyn för att sedan besöka baren.. Kanske det kommer en yttligare uppdatering redan ikväll. I natt för er! Är nu uppe i 25st unika läsare på en dag... Mycket roligt! Och tack alla som vågar sig på en liten kommentar efter att ni läst..

Atè a vista /Aron

Kommentarer
Postat av: Bästa Katten

Spännande! Kul att få facit senare:)

Ha det gott

2009-11-14 @ 18:05:57
Postat av: isadora

låter inte allt för otrevligt av vara strandad i brasilien

2009-11-14 @ 18:25:20
Postat av: Danneman

Härligt att höra att de gått "bra" ändå, ser fram emot nästa inlägg. Hade gott!

2009-11-14 @ 19:17:55
Postat av: vitamin c

vilket äventyr! hoppas allt är väl : )

2009-11-14 @ 23:05:27
URL: http://ciaocicci.blogg.se/
Postat av: Monka

Som sagt: det händer alltid oväntade saker på en resa, men det är ju det som gör halva resan på något sätt :)

Jag skulle ju inte tacka nej till 30 graders värme i detta nu kan jag ju säga. Det låter som att du har det gött!

//Monica

2009-11-15 @ 01:45:31
URL: http://monicaborlin.blogg.se/
Postat av: Monka

Som sagt: det händer alltid oväntade saker när man är resande, men det är ju det som gör halva resan på något sätt. :)

Jag skulle inte tacka nej till 30 graders värme i detta nu kan jag ju säga. Det låter som att du har det gött i alla fall! :)

//Monica

2009-11-15 @ 01:48:55
URL: http://monicaborlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0