Bra start i Santiago

Santiago känns som en snällare lillebror till Buenos Aires. Det är långt ifrån lika kulturellt, utelivet verkar vara långt ifrån detsamma, Det är inte lika stort o.s.v. Men samtidigt så är mindre kriminalitet, det är mindre stress, det är inte lika traffikerat. Gatorna är hyffsat hela och rena, trafikljusen fungerar bra då till och med poliserna stannar för röttljus här och mitt i allt det här så finns det en hel del otroligt vänliga människor, ett bra centrum och en hel del fina parker och områden man kan hänga i. Ingen överflöd av lyx och inget utmattande tempo, det är helt enkelt en rätt trevlig stad som jag gärna stannar i den tid jag behöver för att få mitt nya pass. Det finns många universitet, kreaktiva tankar och från vad man hör och ser så verkar Santiago ha en rätt ljus framtid.

Sen sist så har jag inte hunnit göra överdrivet mycket förrutom det gamla vanliga, att hänga med de intressanta hostel-gästerna som man alltid hittar och kanske ta sig en öl eller två på kvällen. Jag har hunnit med en utekväll på en av de lite mer välbärgade klubbarna här i staden. Som vanligt i Chile så betalar man överpriser som man och tjejerna får skutta in gratis på precis alla klubbar. På den fullproppade baren så står det en dricks-burk och slänger man i en slant där så vet man att man är nästa på tur att få sin dryck. Inte ens tjejerna har förtur, vilken den otroligt snygga tjejen Carla från Brasilien bevisade igårkväll, då hon fick vänta i evigheter. Än så länge har jag varit hyffsat nykter här i Santiago och hade tänkt göra det till en trend under veckodagarna, då jag har hoppat på en två veckors spanskakurs som jag trivs otroligt bra med. Lärararinnan är väldigt bra och rolig men till och från så har hon ett liten skolfröken temperament som får en att känna sig som 14 år igen, då jag och den norska tjejen Maria inte alltid är lika uppmärksamma som den snabblärda tjejen Elisandra från Brasilien.

Klockan är nu 19.00 och sitter här på hostelet och känner mig rätt utmattad, men på ett bra sätt. Jag har spenderat hela dagen på stan, där jag hunnit med att bli inbjuden att bo hos en väldigt trevlig man då jag berättade att jag blivit rånad och tyvärr inte hade så mycket pengar att skänka till den poetiska teatergrupp som han respresenterade. Ständigt misstänksam som jag är så dissade jag en otroligt söt tjej som hälsade, log åt mig och signalerade att jag skulle komma och sätta sig bredvid henne. Okej jag kanske var lite blyg också! Därefter efter att ha promenerat i ca: två timmar så kände jag för lite motion och sprang upp för trapporna på berget Santa lucia och sedan ett par kilometer hem igen. Just nu så ska jag försöka ägna lite tid åt mina spanskaläxor innan hostelgänget kommer tillbaka från var dom nu är.

Suerte /Aron

Kommentarer
Postat av: isa

keep up the good spirit ;)

2010-02-04 @ 22:08:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0